12.08.2022 291

Eskiden köy olup sonra belde olan Küçükdikililiailelerin çocukları,okul olmadığından dolayı çok uzak olan Küçükdikili İlkokulu'na gitmekte idiler.Bu sebeple 1990 yılından okula adını veren Avukat Talat Hacıbekiroğlu tarafından 10 derslikli bir okul olarak yaptırıldı.1996 yılında 8 yıllık zorunlu eğitimden dolayı okulumuz ilkokuldan ilköğretime dönüştürüldü.Okulumuz binası yetersiz kalında okulun yanına 13 derslikli bir ek bina yapıldı.2012 yılında 4+4+4 sistemine geçilmesi sebebiyle okulumuz tekrar ilkokulu olarak hizmet vermeye devam etmektedir.2016/2017 eğitim-öğretim yılında tek müdürlük bünyesinde yeniden birleştirilerek eğitim ve öğretim faaliyetlerine ilkokul ve ortaokul olarak devam etti.2020 yılı itibariyle Büyüksaat Ortaokulu'nun yapılması sebebiyle ortaokul kısmı ayrılmış olup sadece ilkokul olarak hizmet verilmektedir.Okulumuzda1 müdür,2 müdür yardımcısı25 sınıf öğretmeni,2 İngilizce öğretmeni,3 rehberlik öğretmeni,4 okul öncesi öğretmeni,1 Türkçe öğreticisi,1 kadrolu hizmetli,1 sürekli işçi bulunmaktadır.Toplamöğrenci sayımız 1193 tür. Okul bahçemiz 2000 metrekare olup ,bahçe zemini parke taşı ile kaplanmıştır.Bahçe duvarı yükseltilmiş ve kamera sistemi aktif olarak çalışmaktadır.Okulumuz Adana'nın batısında bulunmakta olup gelir seviyesi düşük veli profilinden oluşmaktadır.